Kandidaat Statenlid

Op 20 maart kiezen we samen een nieuw bestuur voor de waterschappen en de Provincies.

Mijn naam is Ankie de Hoon. Ik ben sinds maart 2015 lid van Provinciale Staten van Noord-Brabant voor het CDA.

De afgelopen jaren was ik de woordvoerder namens het CDA voor mobiliteit. Op basis van de informatie die ik kreeg van mensen in heel onze provincie, tijdens werkbezoeken op locatie of direct contact, heb ik aandacht gevraagd voor knelpunten op de (provinciale) wegen.

Ook het openbaar vervoer heb ik, samen met medefractieleden en andere geïnteresseerden getest. We hebben dit gedaan door ons concept van de OV-race. Dit zorgde voor de nodige aandacht in de pers en op sociale media.

Voor betere voorzieningen in het Openbaar Vervoer, onder andere om gehandicapten makkelijker toegang te laten hebben tot moeten bussen in de toekomst worden uitgerust met elektrische instaphulpen. Mijn motie hiervoor werd Statenbreed gesteund.

De problematiek van de volle en onveilige parkeerplaatsen langs de weg en de, vaak schrijnende, leefomstandigheden van vrachtwagenchauffeurs brachten me ertoe te vragen om betere voorzieningen. Inmiddels is mijn oproep (ook mijn motie voor bewaakte parkings met goede voorzieningen werd unaniem door Provinciale Staten gesteund) ook te horen in de Tweede Kamer en het Europese Parlement.

Naast het werk wat ik doe in Provinciale Staten vind ik het fijn balans te vinden thuis. Als moeder van drie jonge kinderen heb ik het best druk maar het is zo prachtig om te zien hoe ze de wereld ontdekken en opgroeien. Samen met mijn man en kinderen wonen we in Etten-Leur. Een mooie plek in West-Brabant die het verdient een goede vertegenwoordiging te hebben in het Provinciehuis in Den Bosch.

Ik ga graag namens alle West-Brabanders graag nog 4 jaar aan de slag om ervoor te zorgen dat de juiste zaken de aandacht krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *